راهنمای انتخاب لوستر سقفی

راهنمای انتخاب لوستر سقفی

لوستر ها یکی از اکسسواری های دکوراسیون محسوب می شوند و ضمن تامین روشنایی مناسب و درخشان و باشکوه شدن محیط به زیبای بصری فضا کمک می کنند. اگر  شما هم به دنبال خرید لوستر برای منزل یا محل کار خود هستید ؛ دعوت می کنیم تا انتهای مقاله با گروه نماد آرت همراه باشید.

لوستر چیست ؟

لوستر ، چلچراغ ، آویز یا نورافشان شاخه‌ای از لامپ های تزئینی هستند که معمولاً به صورت ثابت بر سقف فضاهایی مانند سالن پذیرایی ، اتاق نشیمن، تالارهای بزرگ و … نصب می شوند و هدف از استفاده از آنها روشنایی و زیبایی فضای مورد استفاده است.

لوستر ها بر اساس کاربرد، جنس، نوع سبک، نوع مدل، نوع روش نصب انواع مختلفی دارند که در زیر شرح داده می شود.

انواع لوستر بر اساس کاربرد

انواع لوستر بر اساس کاربرد

لوسترها بر اساس مکانی که مورد استفاده قرار میگیرند به موارد زیر تقسیم می شوند.

  • لوستر پذیرایی : لوستر پذیرایی باید با مبلمان و رنگ دیوارها تناسب داشته باشد.برای مثال برای پذیرایی های کوچک لوستر های بزرگ و کلاسیک مناسب نیستند.
  • لوستر آشپزخانه : معمولا برای آشپزخانه لوسترهای جمع و جور و مدرن مناسب هستندو البته اندازه ی لوستر باید با متراژ آشپزخانه تناسب داشته باشد.همچنین استفاده از لوستر برای بالای اپن و یا جزیره هم می تواند انتخاب درستی باشد.
  • لوستر اتاق خواب : لوستر های کوچک متناسب با فضای اتاق و لوستر های ساده چسبیده به دیوار برای اتاق ها مناسب تر است.
  • لوستر اتاق کار یا مطالعه : برای فضای کار و مطالعه بهترین لوستر ؛ لوسترهایی هستند که نور مناسب کافی برای کار و مطالعه فراهم کنند.
  • لوستر راه پله : برای راه پله ها می توان از لوستر های چسبیده به سقف استفاده کرد.
  • لوستر دوبلکس : برای افزایش زیبایی خانه های دوبلکس می توان لوستر بزرگ با ابعاد بلند به سقف طبقه دوم نصب کرد به طوری که به طبقه پایین کشیده شده باشد.
  • لوستر بالای میز ناهارخوری : لوستر بالای میز غذاخوری باید با ابعاد میز و صندلی ها و سبک چیدمان تناسب داشته باشد تا تامین نور کافی برای میز فراهم کند.

انواع لوستر بر اساس جنس

لوستر ها را با متریال ها و مواد اولیه ی مختلفی می سازند که به برخی از آنها اشاره می شود.

  1. لوستر فلزی : این نوع لوستر از فلزاتی مثل طلا، نقره، برنز، استیل، برنج، آهن، آلومینیوم…تهیه می شوند و از نظر مکان های مورد استفاده هیچ گونه محدودیتی ندارند.
  2. لوستر کریستالی : لوستر های کریستالی از سرب، پلاستیک و شیشه ساخته می شوند. و هر چقدر میزان سرب بیشتر باشد کیفیت کریستال بالا رفته و در نتیجه کیفیت و قیمت لوستر بالا تر می رود. این نوع روشنایی مناسب انواع سلیقه هاست و جزو گران قیمت ترین و شیک ترین لوستر ها محسوب می شود.
  3. لوستر پلاستیکی
  4. لوستر پارچه‌ای
  5. لوستر شیشه‌ای
  6. لوستر چوبی
  7. لوستر LED
  8. لوستر ترکیبی (ترکیبی از دو یا چند متریال مختلف)

انواع لوستر بر اساس سبک

لوستر ها را بر اساس سبک دکوراسیون به انواع مختلف زیر می توان تقسیم کرد.

  • سبک کلاسیک
  • سبک نئوکلاسیک
  • سبک مدرن
  • سبک روستیک
  • و…

انواع لوستر بر اساس مدل

انواع لوستر بر اساس مدل

لوستر ها بر اساس مدل از تنوع بسیار بالایی برخوردار اند که در زیر به برخی از آنها اشاره می شود.

  • مدل کریستالی
  • مدل ریسه ای
  • مدل شاخه ای
  • مدل شمعی
  • مدل حلقه ای
  • مدل لاله
  • مدل کاسه ای
  • مدل آویزی
  • و…

راهنمای خرید لوستر سقفی

از مهم ترین نکاتی که در هنگام خرید لوستر سقفی باید به آن توجه ویژه داشت می توان به موارد زیر اشاره کرد :

فضای مورد استفاده لوستر

در هنگام انتخاب و خرید لوستر اولین سوال فروشنده از شما این خواهد بود که برای چه فضای قصد    خرید لوستر دارید؟ مسلما لوستر آشپزخانه نمی تواند برای پذیرایی یا اتاق خواب مناسب باشدو یا برعکس   لوستر پذیرایی برای اتاق خواب یا آشپزخانه زیبایی بصری مناسبی نخواهد داشت. به همین منظور باید بین  نوع لوستر و کاربری آن تناسب وجود داشته باشد.

ابعاد و اندازه لوستر :

برای ایجاد نور مناسب اندازه ی لوستر باید با متراژ فضا تناسب داشته باشد. برای محیط های بزرگ از لوستر های بزرگ و بلند و برای منازل کوچک از لوسترهایی با ابعاد کوچک استفاده کنید.

برای دستیابی به اندازه‌ی حدودی لوستر می توان از فرمول زیر استفاده کرد : طول سالن + عرض سالن = عرض لوستر (بر حسب اینچ)

میزان روشنایی لوستر

قبل از تهیه ی لوستر باید به این نکته توجه کنید که فضای شما به چه میزان نور نیاز دارد.

مسلم است که فضاهای کم نور کسل کننده به نظر می رسند و برعکس فضاهای بسیار پر نور باعث اذیت شدن چشم ، سردرد و… می شوند. به همین دلیل در ابتدا باید تعداد لوستر ها و تعداد لامپ ها و نورشان مشخص شود تا یک نور مناسب و استاندارد برای فضا فراهم گردد.

سبک طراحی لوستر :

برای ایجاد فضای بصری مناسب بین لوستر و سبک دکوراسیون منزل باید تناسب وجود داشته باشد. برای مثال لوستر مجلل و کلاسیک برای دکوراسیون کلاسیک و لوستر مدرن برای سبک های مدرن مناسب است.

طرح و رنگ لوستر :

با اینکه لوستر هایی با طرح های مختلف در بازار موجود است اما از نظر رنگ تنوع بالایی ندارد. با این وجود بین طرح و رنگ لوستر و دکوراسیون منزل باید تناسب وجود داشته باشد. تا چشم را خسته نکند و در طولانی مدت بتوان با سبک های مختلف هماهنگی داشته باشد.

ارتفاع سقف :

آپارتمان ها و بیشتر منازل دارای سقف های استانداردی هستند که در ساخت لوستر ها این مسئله مورد توجه قرار می گیرد.اما در برخی از منازل ممکن است سقف بلند تر یا کوتاه تر از استاندارد باشد. در این شرایط انتخاب لوستر مناسب از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به عنوان مثال برای سقف های کوتاه می توان از لوسترهایی که حالت آویزان ندارد و به سقف می چسبند استفاده نمود.

جنس لوستر :

در گذشته بیشتر لوستر ها از جنس فلزاتی مثل برنج و برنز بوده اند. اما امروزه لوستر های با جنس های مختلف کریستالی ، حصیری و… تولید می شود که می توانید بسته به فضایی که می خواهید در آنجا لوستر استفاده کنید و نوع دکوراسیون لوستر با جنس مورد نظر را انتخاب کنید.

میزان مصرف انرژی لوستر

به منظور کاهش هزینه ی برق توجه به مصرف لوستر ها نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. معمولا لوستر های بزرگ و کلاسیک به دلیل لامپ های زیادی که دارند مصرف انرژی بالایی دارند. همین امر سبب شده امروزه لوسترهای «ال ای دی» و «اس ام دی» بسیار محبوب و پرطرفدار باشند. زیرا این لوسترها دارای لامپ‌های کم مصرف بوده و ضمن پر نور بودن ، انرژی کمتری مصرف می‌کنند.

قیمت لوستر :

همیشه گران قیمت ترین لوستر بهترین لوستر نیست. به همین دلیل بعد از در نظر گرفتن موارد بالا سعی کنید لوستری متناسب با بودجه ی خود خریداری کنید.

نکات مهم در انتخاب و خرید لوستر

1 – قبل از خرید لوستر به این نکته توجه کنید که برای چه فضای و با چه هدفی قصد خرید لوستر دارد؟

2-در هنگام خرید لوستر به میزان روشنایی و راحتی تمیز کردن آن دقت کنید.

3- برای اتاق خواب ها بهتر است از لوستر های سقفی مدرن و کوچک استفاده کنید. در  صورتی هم که به اتاق خواب های کلاسیک علاقمندید باید از لوستر های کلاسیک متناسب با اندازه ی اتاق استفاده کنید.

4- لوستر را باید متناسب با متراژ و ارتفاع سقف انتخاب کرد.

5- لوسترهای دیواری منبع کوچکی از نور را تامین می کنند و نمی توانند در میزان نور کل خانه تاثیر آنچنانی داشته باشند.

انتخاب لامپ برای لوستر

انتخاب لامپ برای لوستر

بعد از خرید لوستر باید به اندازه و شدت نور لامپ و رنگ آن توجه کنید در غیر این صورت نور مناسب و دلخواه خود را به دست نمی آورید.

اندازه و شدت نور :

معمولا لامپ های بزرگ نور بیشتر و لامپ های کوچک نور کمتری دارند. البته در انتخاب اندازه ی لامپ باید به ابعاد فضا و اندازه ی جا لامپی لوستر دقت کنید.

رنگ :

لامپ ها در سه رنگ آفتابی ( زرد) ، مهتابی ( سفید) و صدفی یا یخی ( رنگی بین آفتابی و مهتابی) در بازار موجود است . که می توانید بر اساس علاقه ی خود رنگ دلخواهتان را انتخاب کنید.

سخن آخر

همان طور که اشاره شد لوستر ها جزئی از دکوراسیون محسوب می شوند به همین دلیل باید با سایر لوازم منزل تناسب داشته باشند. همچنین باید از نظر ابعاد نیز با متراژ فضا هماهنگی داشته باشند تا نور مناسب و کافی را برایتان فراهم کنند.

لوستر ها جزو کالاهای لوکس محسوب می شوند و قیمت بالایی دارند به همین دلیل مدت زمان طولانی ( چندین سال ) مورد استفاده قرار می گیرد . بنابراین در انتخاب و خرید آن باید دقت زیادی شود. زیرا خرید اشتباه باعث سال ها نارضایتی از نور فضای مورد نظر می شود. امیدواریم اطلاعات مفیدی را از مطالعه ی این مقاله کسب کرده و انتخاب های هوشمندانه تری داشته باشید.

ارسال دیدگاه